You are currently viewing “ÖĞRETMEN (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI ÜZERİNE GEREKLİ İSTİŞARELERİN YAPILMADIĞI SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL”

“ÖĞRETMEN (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI ÜZERİNE GEREKLİ İSTİŞARELERİN YAPILMADIĞI SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Öğretmen (Değikilik) Yasa Tasarısı ile ilgili defalarca hangi maddeye itirazınız var sorusunu sorduklarını ifade ederek, öğretmenlerden tek kelimelik bir cevap alamadıklarını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, “Yasa Tasarısı üzerine gerekli istişarelerin yapılmadığı söylemi doğru değil” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis’te Öğretmen (Değikilik) Yasa Tasarısı ile ilgili konuşması yaptı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman‘ın Başbakan Ünal Üstel’e yönelik söylemlerine karşın Ünal Üstel yerine Nazım Çavuşoğlu’nun kürsüye çıkması üzerine Erhürman, “Nazım Bey saygısızlık olarak algılamasın, Ünal Üstel kürsüye çıkmayacaksa salonu terk ediyoruz” şeklinde konuştu ve CTP’li milletvekilleri Meclis salonunu terk etti.

Çavuşoğlu, bugünün zor bir gün olduğunu dile getirerek, “Öğrenciler ile birlikte olması gereken öğretmenlerimiz yasa tasarısında yapılmak istenen değişiklik nedeniyle dışarda eylemde” dedi.

Öğretmen (Değikilik) Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmaların uzun zamandır yapılmakta olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, gerekli istişarelerin yapılmadığı yanılgısının yaygın olduğunu söyledi.

“YASA TASARISI ÜZERİNE GEREKLİ İSTİŞARELERİN YAPILMADIĞI SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL”

“Dokuz kez resmi toplantı yapıldı. Gayri resmi yapılan toplantıların sayısı ise çok daha fazladır” diyen Çavuşoğlu, dolayısıyla bu yasa tasarısı üzerine gerekli istişarelerin yapılmadığı söyleminin doğru olmadığının altını çizdi.

Öğretmenler ile ilgili vizyonlarının belli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Öğretmenlerin herkesi yetiştirdiğini kimse inkar edemez ancak tartışmaların içeriği konuşulmalı” diye konuştu.

“YASA TASARISININ HANGİ MADDESİNDEN RAHATSIZ OLDUKLARI İLE İLGİLİ BİR KELİMELİK GEREKÇE BİLE SUNMADILAR”

Defalarca hangi maddeye itirazınız var sorusunu sorduklarına vurgu yapan Çavuşoğlu, “Öğretmen (Değişiklik) Yasa Tasarısı için çıkılan yolda bir kelimelik gerekçe bile sunulmamıştır” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLER HANGİ MADDEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU SÖYLERSE DEĞERLENDİRMEYE HAZIRIZ”

Çavuşoğlu ayrıca, öğretmenlerin hala hangi madde ile ilgili şikayetleri olduğunu söylemeleri halinde hükümetin değerlendirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın