You are currently viewing BELEDİYELER KANALİZASYON İÇİN SATIŞ SÖZLEŞMELERİNDEN KATKI PAYLARI ALACAK

BELEDİYELER KANALİZASYON İÇİN SATIŞ SÖZLEŞMELERİNDEN KATKI PAYLARI ALACAK

Belediyeler Yasası’nda yapılacak değişiklik ile satış sözleşmesi yapılan konutlar için aylık asgari ücretin iki katı, ticari yerler için aylık asgari ücretin 3 katı katkı payı alınacak

İskele ve Girne bölgesindeki hızlı yapılaşma çevre sorunlarını da beraberinde getirdi.  Belediyeler Yasası’nda yeni bir değişiklik için ivedilik aldı. İvedilik kararı oy çokluğuyla alınırken, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yasanın gerekçelerini meclis kürsüsünde anlattı. Hasipoğlu, “İskele Long Beach bölgesinde ciddi anlamda şikayet var. Sadece İskele değil, diğer bölgelerde de hızlı yapılaşmadan dolayı denize akan lağım suları var. Bunlar için hızlı bir şekilde tedbir alınması lazım” diyen Hasipoğlu, bu anlamda belediyelere yetki verdiklerini ve bir fon oluşumuna gidilieceğini kaydetti. Hasipoğlu yasa değişikliği ile bunun nasıl yapılacağını anlattı:

“Bir fon oluşturuyoruz. Yapılan tüm satış sözleşmeleri noktasında alıcı tarafından artık su arıtma tesisi yapım amacıyla aylık asgari ücretin iki katına kadar, ayni şekilde ticari amaçlı konut ve işyerleri için de ayni şekilde kanalizasyon yapımı aracılığıyla emlakçılar kayıt yasası tahtında sözleşme yapıldığı anda aylık asgari ücretin 3 katı kadar katkı payı alınması öngörülmektedir.  Yapılaşma devam ederken olası çevre sorunlarının da önüne geçmekten dolayı ivedilik istedik.”

Hasipoğlu’nun konuşması sonrasında tezkere onaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir yanıt yazın