You are currently viewing “CANINI VEREN TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE SAYGIYLA ANARKEN, TÜM GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

“CANINI VEREN TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE SAYGIYLA ANARKEN, TÜM GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Başbakan Ünal Üstel, Lefke’nin özgürlüğüne kavuşmasının 49. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı, aziz şehitleri minnetle andı, Lefke halkının kurtuluş bayramını kutladı.

Başbakan Üstel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Lefke halkının, 49 yıl önce, 22 Temmuz – 16 Ağustos tarihleri arasında maruz kaldığı Rum esaretinden, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle Barış Harekatı’nın İkinci Aşaması’nda özgürlüğüne ve egemenliğine kavuştuğu gün olan 16 Ağustos’u gurur ve onurla kutluyoruz.

Türk ulusu tarihi boyunca egemenliği ve özgürlüğü için kan dökmüş, mücadele etmiş, Kıbrıs Türk halkı da bağımsızlığı ve özgürlüğü için 1958’de başlattığı mücadelesini, 1974’de Anavatan Türkiye’nin desteğiyle devleti ve bayrağıyla taçlandırmıştır.

Anavatan Türkiye ile birlikte, KKTC’yi yaşatmak ve yüceltmenin en büyük görevimiz olduğu bilinciyle toplumsal varlığımızın devamlılığı ve bizden sonra gelen nesillerin daha refah yaşayabilmeleri için mücadele veriyor ve çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle milli mücadele yıllarında, canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarken, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Bir yanıt yazın