You are currently viewing Başbakan Üstel: İstikrarla yol devam

Başbakan Üstel: İstikrarla yol devam

Başbakan Üstel, 2023 yılını değerlendirdi, 2024’e yönelik projelerini KIBRIS ile paylaştı: “İstikrarla yola devam…”

“Devrim nitelikli projeler hayat buldu”… 2023 yılının, yaşanan tüm felaketler ve dış kaynaklı ekonomik sorunlara rağmen KKTC tarihi adına önemli reformlara imza atılan ve devrim nitelikli projelerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu söyleyen Başbakan Ünal Üstel, işçiye, memura, üreticiye, iş dünyasına kadar her kesime desteklerin yapıldığını anlattı.

“2024, 2023’ten çok daha iyi olacak”…Ünal Üstel, “2023 yılında pek çok iş yaptık. Pek çok başarıya imza attık. İnanıyorum ki, 2024 yılı 2023’ten çok daha güzel olacak. 2024 çok daha büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl olacak. 2024’te tamamlanacak fizibilite çalışmalarının ardından, 5 yıllık kısa bir sürede hayata geçirilecek kablo ile elektrik projesi ile ülkenin enerji arz güvenliği yıllar boyu sağlanacak.” dedi.

“Türkiye ile uyum yakalandı”…Türkiye ile yakalanan uyum ve oluşan güven sayesinde, imzalanan mali iş birliği protokolleri ile hükümetin ihtiyaç duyduğu gerekli her tür kaynağa,her zaman ulaşabildiğini de önemle vurgulayan Ünal Üstel, Türkiye ile karşılıklı, sevgi, saygı ve güvene dayalı ilişkinin 2024 yılında da aynen devam edeceğini kaydetti.

“UBP’lilerin tavrı istikrardan yanadır”… 2024 yılı içerisinde yapılacak UBP kurultayında istikrarın ön plana çıkacağını kaydeden Ünal Üstel, “2024 yılının istikrarla devam edeceğine inancım tamdır. UBP’lilerin de her zaman istikrardan yana tavır koydukları tarihi bir gerçekliktir. Partide istikrar, hükümetlerde istikrar ve ülkede istikrar geleceğe yönelik atılacak adımların en önemli unsurudur.” diye konuştu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, 2023 yılının 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen asrın felaketi nedeniyle buruk geçtiğini belirterek, yaşanan bu acıya Şampiyon Meleklerimizin acısının eklendiğini anlattı.

Hükümet açısından 2023’ün devrim nitelikli işlere imza atılarak geçtiğini belirten Üstel, dış kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hem çalışanların, hem iş dünyasının, hem de tarım ve hayvancının desteklendiğini söyledi.

Türkiye’den kablo ile elektrik projesi için imzaların atılması, Ercan Havalimanı’nın açılması, Girne batı yolunun tamamlanması, gençlere yönelik ev kredilerinin sağlanması, sosyal konut projelerinin hazırlığı yeni okulların temellerinin atılması gibi pek çok iş yapıldığını anımsatan Üstel, 2024’ün projelerle geçecek bir yıl olacağını söyledi.

Türkiye hükümeti ile bir uyum yaşandığını söyleyen Üstel, bunun devam edeceğini dile getirdi. 2024 yılındaki gerek partide gerekse hükümette istikrarın devam edeceğini vurgulayan Başbakan Üstel, geleceğe yönelik adımlar atmaya devam edeceklerine inandığını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık binasındaki makam odasında Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtladı, samimi bir röportaja imza attı.

Şampiyon Meleklerimizin acısı…

Başbakan Üstel, 2023 yılında, hem çok büyük acılar yaşadık hem de önemli işlere imza atılan bir yıl oldu. Türkiye’de yaşanan asrın deprem felaketi ile Milletimizin yaşadığı acıya, Şampiyon Meleklerimizin acısı da eklenince acımız daha da büyümüştür. Bu acı hâlâ yüreklerimizi dağlıyor” diyerek 2023’te yaşadığı en acı olayı paylaşırken, hükümet olarak 2023 yılında ne gibi işler yaptıklarını da anımsattı:

“2023’te devrim nitelikli projeler hayat buldu”

“2023 yılı yaşanan tüm felaketler ve dış kaynaklı ekonomik sorunlara rağmen KKTC tarihi adına önemli reformlara imza atılan ve devrim nitelikli projelerin hayata geçirildiği de bir yıl olmuştur. Yıllarca tamamlanamayan Yeni Ercan Havalimanı Projesi’ni bu yıl tamamlayarak hizmete açtık. Asrın en büyük ikinci projesi olacak olan Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi ve enterkonnekte sisteme geçiş projesini imzaladık. Yıllardır devam eden Girne Batı Çevre Yolunu etap etap tamamladık. Kamu binalarının, okulların depreme karşı dayanıklılık testleri belki de 50 yıl sonra yine bu yıl ve bizim tarafımızdan yapıldı. Bu kapsamda toplam 746 binada 1385 test yaptık. Gençlerimizi unutmadık. Gençlere yönelik ilk evim kredisini, tarihte ilk kez bu yıl başlattık. Bu sayede 262 gencimizi ilk kez ev sahibi yaptık. 30 yıla yakın bir aradan sonra Sosyal Konut projelerimizi yeniden hazırladık. 2023 tarihte en çok yeni okul inşası temeli ve yeni okul açılışı yapılan bir yıl oldu. Yaptığımız girişimlerimiz sayesinde, gerek devlet eliyle gerekse yardımsever yurttaşlarımız aracılığı ile okul yapımında rekorlara imza attık. Tam 26 yıl aradan sonra, bu yıl 5 yıllık kalkınma planı hazırlıklarını başlattık.”

“17 yıl sonra kamuya engelli istihdamı yapıldı”

2023 yılında, yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılması için özellikle sosyal yardım alanlara, dar gelirlilere ve engellilere tarihte görülmemiş büyük destekler sağladıklarını ifade eden Başbakan, 17 yıl sonra kamuya engelli istihdamı yapıldığının altını çizdi.

“İşçiye, memura, kamu çalışanlarının tamamına, analarının ak sütü kadar helal ücretleri, tam zamanında ödendi. Enflasyonla ilgili kayıplara müsaade edilmedi, halkın refah seviyesi eldeki imkanlar seviyesinde korundu” diyerek halkın geçim sıkıntının aşılmasına yönelik yapılan işleri anlatan Üstel, bunun yanında iş dünyasına, sanayiye verilen teşviklerin, çiftçiye, tarımcıya, hayvancıya yapılan desteklerin2023 yılında aksatılmadığını hatta artırıldığını dile getirdi.

Resim

“Türkiye ile uyum yakalandı”

Türkiye ile yakalanan uyum ve oluşan güven sayesinde imzalanan mali işbirliği protokolleri ile hükümetin ihtiyaç duyduğu gerekli her tür kaynağa her zaman ulaşabildiğini vurgulayan Ünal Üstel, “Özetle 2023 yılında hem büyük üzüntüler hem de büyük sevinçleri bir arada yaşadık” dedi.

“2024 yılı yeni projelerle dolu bir yıl olacak”

Hükümetin 2024 yılıyla ilgili hazırladığı projelerden de bahseden Üstel, “2024 yılı yeni projelerle dolu bir yıl olacak” diyerek detayları paylaştı:

“2024 yılında tamamlanacak fizibilite çalışmalarının ardından, 5 yıllık kısa bir sürede hayata geçirilecek kablo ile elektrik projesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin enerji arz güvenliği yıllar boyu sağlanmış olacak. Bu proje ile Kıbrıs’ın enerjisi artacak, üretimi artacak, aydınlık günleri artacak. Çevre yollarını bu yıl tamamlayacak ve ülke trafiğinin, ulaştırmasının önünü açacağız. 2024 yılı yaşanan trafik sıkıntılarının ortadan kalkacağı, halkımızın güvenli yollarda rahatça seyahat edeceği bir yıl olacak.2024 yılı okul seferberliği ile geçecek. Okul projelerimizi sürdürecek ve 40 yeni okul hedefimize doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Girne hastanesi 2024 yılında açılacak.

Sosyal konut projeleri 2024 yılında başlayacak. İlk evim kredileri 2024 yılında devam edecek. Kırsal kesim arsaları ile ilgili yeni krediler devreye sokulacak. Kırsal kesim arsalarının alt yapı çalışmaları tamamlanmaya devam edecek.

Çiftçiye, tarımcıya, hayvancıya, üreticiye verilen destek artarak devam edecek. İş dünyasına, sanayiye yönelik destekler sürecek. E-Devletle ilgili çalışmalar hızlanacak, devlet projesinde bugüne kadar gelinen aşamadan çok daha fazla gelişim bu yılda yaşanacak.”

Türkiye ile karşılıklı, sevgiye saygıya ve güvene dayalı ilişkinin 2024 yılında da aynen devam edeceğini kaydeden Ünal Üstel, iş birliği protokollerinin zamanında imzalanacağını ifade etti.

“UBP’lilerin tavrı istikrardan yanadır”

2024 yılında Ulusal Birlik Partisi’nin olağan kurultayı söz konusu. UBP’lilerin her zaman istikrardan yana bir tavır koyduğuna dikkat çeken Üstel, “Partide istikrar, hükümetlerde istikrar ve ülkede istikrar geleceğe yönelik atılacak adımların en önemli unsurudur” diyerek yeni dönemde göreve devam edeceği sinyali verdi.

Başbakan Üstel sözlerine şöyle devam etti:

“KKTC uzun yıllardır istikrarsız hükümetlerle yönetilmektedir. İhtiyaç duyulan ve tamamlanamayan projelerin de en önemli nedeni istikrarsızlıktır. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden beridir istikrar diyoruz. Dolayısıyla 2024 yılının da aynı istikrarla devam edeceğine inancım tamdır. UBP’lilerin de her zaman istikrardan yana tavır koydukları tarihi bir gerçekliktir. UBP üyelerinin tavırları her zaman istikrardan yana olmuştur. Bu düşüncelerinin UBP üyelerinin genelinin hissiyatı olduğunu net olarak görebiliyoruz. Partide istikrar, hükümetlerde istikrar ve ülkede istikrar geleceğe yönelik atılacak adımların en önemli unsurudur.”

“2024, 2023’ten çok daha iyi bir yıl olacak”

“2024 yılında vatandaşa vereceğiniz mesaj nedir” sorusunu yanıtlayan Üstel, 2024’ün 2023’ten çok daha iyi bir yıl olacağını müjdeledi. Üstel, “2023 yılında pek çok iş yaptık. Pek çok başarıya imza attık. İnanıyorum ki, 2024 yılı 2023’ten çok daha güzel olacak. 2024’te, düşmeye başlayan enflasyonla halkımızın alım gücü yükselmeye başlayacak, biz de vereceğimiz artışlarla bu seviyenin daha da yukarılara çıkmasını sağlayacağız. 2024 yılı çok daha büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl olacak. 2024 yılı üretime dayalı tüm sektörlerin daha da çok destekleneceği bir yıl olacak” ifadelerine yer verdi.

Röportajın sonunda “2024 yılının, tüm halkımız için, acılardan ve felaketlerden uzak, sevinçlerle, başarılarla, sağlıkla ve umutla dolu bir yıl olmasını diliyorum” diyen Başbakan, “2024, 2023’ten çok daha iyi bir yıl olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın