You are currently viewing Oğuzhan Hasipoğlu: Mevcut bilirkişi raporlarına ek uzman görüşleri ile davayı destekleyeceğiz

Oğuzhan Hasipoğlu: Mevcut bilirkişi raporlarına ek uzman görüşleri ile davayı destekleyeceğiz

Cumhuriyet Meclisi Depremle ilgili Yargı Sürecini İzleme Komitesi Başkanı, hukukçu UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, davanın mevcut bilirkişi raporlarına ek uzman görüşler ile desteklenmesinin önemini vurguladı; “26 Nisan’da da orada olacağız” dedi

Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’in 11 sanığının yargılanmaya başladığı davayı takip eden siyasi heyet KKTC’ye döndü.

Cumhuriyet Meclisi Depremle ilgili Yargı Sürecini İzleme Komitesi Başkanı, hukukçu UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, bundan sonraki hedefin davanın “bilinçli taksirden çıkıp olası kasta dönecek şekilde hukuki vasıflandırılmasının” yapılması olduğunu söyledi.

Hasipoğlu, davanın mevcut bilirkişi raporlarına ek uzman görüşler ile desteklenmesinin önemini vurguladı.

İlk gün bir dizi yalana şahit olduklarını yineleyen İzleme Komitesi başkanı, ilk gün Bozkurt ailesi ve danışıklı mimar mühendislerinin yalan rüzgârlarını estirdiklerine hep birlikte dinlediklerini; İkinci gün ailelerin, şikâyetçilerin gerçekleri anlattığını, davanın devam edeceğini anlattı.

“DAVANIN TÜRKİYE HUKUKUNDA KASTA DÖNÜŞMESİ MÜMKÜN”

Cumhuriyet Meclisi Depremle ilgili Yargı Sürecini İzleme Komitesi Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, “Bundan sonraki hedef davanın bilinçli taksirden çıkıp olası kasta dönecek şekilde hukuki vasıflandırılmasının yapılması… Bu dönüşüm mümkün Türkiye hukukunda…” dedi.

26 NİSAN’DA DA ORADA OLACAĞIZ”

Hasipoğlu şöyle devam etti ;
“Dört gün boyunca çok çetin, adeta satranç oyununu andıran bir  hukuk savaşı oldu .  Mevcut tutukluluklar devam ediyor. Bu çok ciddi bir dava sebebimiz olduğunu ve Mahkemenin ilk nazarda savunmanın kalıplaşmış ve gerçekle ilgisi olmayan iddialarına itibar etmediğini  gösteriyor.

Bir sonraki hamle ve hazırlığımız taksirden kasta geçmek olmalı  . Kıbrıs Türk halkı olarak bugünkü gibi 26 Nisan tarihinde de Ortak Davamız için ayni azim, sabır ve inançla adalet için Adıyaman’da olunacaktır”

Bir yanıt yazın