You are currently viewing Ünal Üstel: 3 noktada kurulacak merkezle Akdeniz sularından geçen gemileri izleme fırsatı bulacağız

Ünal Üstel: 3 noktada kurulacak merkezle Akdeniz sularından geçen gemileri izleme fırsatı bulacağız

Başbakan Ünal Üstel, “Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi” ile ilgili açıklamada bulundu; “3 noktada kurulacak merkezle Akdeniz sularından geçen gemileri izleme fırsatı bulacağız” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, “Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi” ile ilgili BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yine büyük bir projeye imza atıldığını ifade eden Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’yla imza törenine şahitlik ettiklerini kaydetti.

Bu büyük projeyi Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği yaparak KKTC’ye kazandırmanın onurunu yaşadıklarının altını çizen Üstel, “KKTC’de belirleyeceğimiz üç noktada kurulacak merkezlerle Akdeniz sularından geçen bütün gemileri izleme fırsatı bulacağız” dedi.  Üstel, bundan sonraki süreçte sahillerin daha güvenlikli olacağına vurgu yaptı; göç eden insanların istedikleri zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahillerine gelemeyeceklerinin altını çizdi.

Ünal Üstel’in yaptığı tam konuşma şu şekilde:

“Büyük bir projeyi yine ana vatanımız Türkiye Cumhuriyetiyle işbirliği ile ülkemize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz.

Bugün imza atılan proje ülkemizin uzun zamandan beri ihtiyaç duyduğu doğu Akdeniz’de Gemi Trafik İşletme Projesi ve üç sene gibi bir zaman zarfı içerisinde tamamlanacak.

Ülkemizde artık bizim Akdeniz sularından geçen bütün gemilerin izlenimini KKTC’den belirleyeceğimiz üç noktada kurulacak merkezlerle izleme fırsatını bulacağız. Bundan sonraki süreçte sahillerimize beklemediğimiz zamanda çevreyi kirleten maddelerin geçen gemilerden nasıl bırakıldığını buradan izleyeceğiz.

En önemlisi göç eden insanlar istedikleri zaman Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti sahillerine gelemeyecekler çünkü önceden bütün bunların izlenmiş olacak.

Bu yüzden çok önemli bir proje üç sene içinde gerçekleşecek ve bundan sonraki süreçte ana vatanımız Türkiye ile birlikte buradan geçecek tüm gemileri izleme fırsatı bulmuş olacağız.”

Bir yanıt yazın