You are currently viewing Oğuzhan Hasipoğlu: İsias davası sanıkları 3 maymunu oynadılar

Oğuzhan Hasipoğlu: İsias davası sanıkları 3 maymunu oynadılar

Adıyaman’da İsias davasını takip eden UBP Genel Sekreteri, hukukçu Oğuzhan Hasipoğlu, duruşma sırasında 11 sanığın suçu birbirine attıklarını, adeta 3 maymunu oynadıklarını belirtti. Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de İsias davasına özel bir ehemmiyet gösterdiğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komitesi Başkanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Milletvekili, hukukçu Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk oldu.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta İsias davasını takip eden Komite Başkanı Hasipoğlu, davaya ilişkin yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Hasipoğlu, İsias davasının Kıbrıs Türk halkının bir meselesi olduğunu belirterek, “İktidarıyla muhalefetiyle birlikte hepimiz Adıyaman’daydık. Bundan sonraki aşamalarda da orada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“İSİAS DAVASI SANIKLARI 3 MAYMUNU OYNADILAR”

Davanın ilk günün sanıklardan yalan ifadeleri dinlediklerini, ikinci günde ise Şampiyon Meleklerin ailelerinin gerçekleri konuştuğunu söyleyen Hasipoğlu, “11 sanık da suçu birbirlerine attılar. Adeta her biri 3 maymunu oynadılar” ifadelerini kullandı.

Hasipoğlu, ortada bir ihmal değil kasten insan öldürme girişimi olduğuna vurgu yaparak, “Eğer sen kaçak kat çıkıyorsan ve inşaat ruhsatını nasıl aldığın belli değilse, ‘sonucu öngöremedim’ diyemezsin” diye konuştu.

11 sanık dışında ruhsatı veren makamların da belli bir aşamada bu davaya müdahil olması gerektiğine vurgu yapan Hasipoğlu, “Ruhsat izni veren idari makamların ayrı bir davada veya bu dava içerisinde sorumlulukları gündeme gelmeli diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSİAS DAVASINA ÖZEL BİR EHEMMİYET GÖSTERİYOR”

Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de İsias davasına özel bir ehemmiyet gösterdiğine dikkat çekerek, “Hızlı bir yargılama olacağı aşikardır. Önemli olan doğru ve adaletli kararın çıkmasıdır. En ağır cezalar verilmelidir” dedi.

Kıbrıs Türk halkının İsias davasını ciddi şekilde takip ettiğini belirten Hasipoğlu, “Bu sadece Kıbrıs’ın davası değil Türkiye’nin de davasıdır. Çünkü buradan çıkacak kararın bir emsal olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, avukat Akan Kürşat’ın Kıbrıs Rum mallarının satılmasına aracılık ettiği gerekçesiyle İtalya’da tutuklanmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“RUM TARAFININ İDDİASINA GÖRE BU SADECE BİR AVUKATLIK MESELESİ DEĞİL”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin müzakere masasında olunduğu dönemde dahi KKTC’nin gelişmesini engelleyici adımlar attığını öne süren Hasipoğlu, “Rum tarafının ortaya koyduğu iddia açısından bu sadece bir avukatlık meselesi değildir” diye konuştu.

Hasipoğlu, avukat Akan Kürşat’ın tutuklanmasını ‘spesifik bir mesele’ olarak yorumlayarak, “İtalyan makamlarına Rum tarafının siyasi açıklamalarından başka bir hukuki belge gitmedi” açıklamasında bulundu.

“Rum tarafının iyi niyetli ve masum olduğunu düşünmüyorum. Akan Kürşat’ın tutuklanmasını hemen siyasi bir şova dönüştürdüler” diyen Hasipoğlu, konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nda kritik bir toplantı yapıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın da devrede olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın