You are currently viewing İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen 148.inci Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurul Toplantısı 140 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla gerçekleşirken Ülkemizi genel sekreterimiz Oğuzhan Hasipoğlu temsil etti.

İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen 148.inci Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurul Toplantısı 140 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla gerçekleşirken Ülkemizi genel sekreterimiz Oğuzhan Hasipoğlu temsil etti.

(PAB) Genel Kurul toplantısında Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen katılarak, Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu Toplantısına kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Temsilciler Meclisi’ne mensup parlamenterle, bir araya geldik.

Rum Milletvekilleri Averof Neofytou, Stefanos Stefanou ve Alexandre Attalidesin yer aldığı toplantıya KKTC heyetinde, benimle birlikte Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Milletvekili Sayın Asım Akansoy ve Demokrat Parti Genel Sekreteri Milletvekili Sayın Serhat Akpınar katıldı.

Toplantı; PAB Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu’ndan İsviçre Parlamentosu Milletvekili, L Wehrli, Grup Başkanı Büyükelçi Anda Filip ve PAB Üye Parlamentolar ve Dışilişkiler Direktörü Kareen Jabre’nin moderatörlüğünde gerçekleşti.

Kıbrıs sorunu konusundaki son gelişmelerin tartışıldığı toplantıda, Arabulucu olarak görev yapanların; Meclis heyetlerinin birbirlerini ziyaret edip, çözüm için daha sık biraraya gelin ,hatta beraberce iklim değişikliği , afet durumları , AB uyum yasaları konusunda çalışmalar yapın önerisini, Rum heyeti reddetti ! Umarım toplantıyı düzenleyenler, masada karşımızda oturup; ‘ biz hepimiz Kıbrıslıyız , çözümün önündeki tek engel Türkiye ‘dir retoriğini söylemeye devam eden sözüm ona çözümcü Güney vekilleri ile ilgili objektif bir rapor hazırlayıp PAB yönetimine sunar.

Meclis heyeti olarak İki günlük ziyaret kapsamında Türkiye, Azerbaycan, Bahreyn ve Pakistan Parlamento heyetleriyle görüştük. Uluslararası alanda daha göünür olmak adına mücadelemize devam edeceğizi

Bir yanıt yazın